Køb og salg af voks

Skolebigården tager ekstra voks hjem i hver sæson, så foreningens biavlere kan købe pakker med vokstavler i rammemålene 12×10, lavnormal, norsk mål og langstroth. Det er grøn voks fra Vokskub Norsjællands fælles pulje af voks hos Bihuset i Tappernøje. Prisen i 2024 er 850 kr for en pakke med 5 kg.

Skolebigården køber og sælger voks med henblik på at kunne levere grøn voksklub voks til foreninges medlemmer og deltagere på begynderkursus i biavl. Spørg kassereren om aktuelle priser.

Man kan handle voks indbyrdes mellem biavlerne, både i form at færdige vokstavler og i form af råvoks. Ved handel med rå voks, som medlemmer af Voksklub Nordsjælland har stående på deres voksklubkonto hos Bihuset, skal handlen registreres ved at sende en meddelelse til Bihuset.

I perioder, hvor man trapper op, kan der være behov for at købe ekstra voks, mens der i perioder, hvor man trapper ned, kan være behov for at sælge voks. Hørsholm Biavlerforening handler kun med voks fra Voksklub Nordsjællands grønne pulje og voksen dermed overholder de krav, der er til voksklubbens medlemmer. D.v.s ren voks der aldrig har været i nærheden af biavl, hvor det bruges pesticider mod varroamider. Der må heller ikke være brugt kemikalier til bekæmpelse af voksmøl eller andet.