Hørsholm Biavlerforening

544 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Hørsholm Biavlerforening > Begynderkurset

Begynderkurset

Så begyndte begynderkurset, for første gang lagt i Naturhuset – et hold af interesserede og kundskabshungrende mennesker. Efterhånden blev holdet ”sluppet ud på græs”, da bierne endelig blev klar til det og vejret varmt nok.

 Standerhejsning

Sommersæsonen begyndte med standerhejsning i Skolebigården, med oplæg Camilla og Anders fra ALK om hvordan bi-allergi kan bekæmpes og fejring af de to 50 års jubilarer, Ulrik Harder og Ole Michael Jensen.

 Plantorama

Vi fik også Plantorama-erfaringer i maj, da de kontaktede os og spurgte om vi ville være med til at fortælle om bier og biodiversitet: ca. 300 kom forbi standen som Allan, Louise og jeg stod for og Rasmus satte observationsstade op. Folk ville gerne høre om bier og så og fandt dronningen i
observationsstadet. Der var interesse for bier og for biodiversitet, ikke kun for
honning - som vi dog solgte godt ud af.

 Kursus i dronningeavl

Et meget velorganiseret kursus i dronningeavl fik stor opslutning. Dan, Jan og Michael har givet alle os deltagere en fantastisk forståelse for dronningeavlens mulige teknikker og betydning. Tak!

 Apiterapihuset

Imens holdt apiterapihus-gruppen møder og forberedte ansøgninger og lavede skitser til huset og kom med bud på digitale låsesystemer – og så viste det sig desværre at der ikke var mulighed for skovstyrelsen at give tilladelse til at det blev opstillet i Skolebigården. Men det er en sej gruppe, der ikke giver op, Henrik, Charan, Peter Sjøgren og Louise. Så nu fortsætter de og forsøger at få apiterapihuset op her omme bagved Naturhuset.

 Naturhuset

Og mens vi er ved Naturhuset – ja så holdt Mogens, Peter Stærmose og jeg at antal møder med vores foreningskolleger her i huset og med Hørsholm Kommune, om hvordan vi kan samarbejde. Vi fik ryddet en del op, Ella, Kenneth og jeg, sammen med Jagtforeningen og Fotoklubben. Kenneth klippede også hækken mindst to meter ned. Tak! Men vi mangler stadig et nyt gulv. Så meld jer gerne! Dog er en vigtig del blevet installeret: nemlig en udvendig vandhane. Det letter rengøring af vores materiel.

 Per Kryger og Annette Bruun Jensens varroaprojekt

HBF kom som nævnt til at stå for en velbesøgt aften i Skolebigården for alle de nordsjællandske biavlerforeninger med besøg af Per Kryger og Annette Bruun Jensen, hvor de fortalte om deres store forsøg, som vi nu som forening indgår i. Der kom 70+ og det blev en lærerig aften, hvor vi hørte om yngelfratagelse og dronningeindespærring som gode alternative varroa-bekæmpelsesstrategier.

 Sommerudflugten

Sommerudflugten var velbesøgt. Vi havde vejret med os og begyndte med friskbagte croissanter hos Peter Sjøgren og en vandring rundt til nogle af hans forskellige bigårde. Stor interesse. Videre til Frederiksborg Biavlerforening Hillerøds velordnede skolebigård, hvor Kirsten Behrens fortalte og hvor vi blev inspirerede til, at når de kunne have honninghøst i det hus der knyttede sig til deres sted, ja, så kunne vi også have det i vores klubhus. Vi sluttede dagen hos Ulrik Harder på Avderødgård med besigtigelse af de velholdte trugstader og en hyggelig samtale på kryds og tværs i Ulriks smukke have.

 Peter Sjøgrens gourmetmiddag

Den traditionsrige sommermiddag havde endnu flere gæster end sædvanligt og desuden en herlig optræden med lur og trompet. Festlig aften, begunstiget igen af heldigt vejr.

 Ole Michaels sommerbiskole

Ole Michaels sommerbiskole var en dejlig erfaring: Oh, at komme på besøg hos hinanden og lære af hinandens tanker og systemer. En god tradition.

 Honninghøsten

Og bierne, de har det godt… honninghøsten blev igen et flot holdarbejde, med mange deltagere fra begynderkurset. Høsten tangerede vist sidste års, og om det og om hvordan bierne har det i vores Skolebigård beretter Ole Michael, at fratagningen af honning gik efter bogen. Han ledte slaget med fratagning i skolebigården, og kunne køre bort med en læsset trailer, inden en eneste bi opdagede hvad, der var på færde. Det samme med honninghøsten, som for første gang fandt sted i Naturhuset. Her førte Peter Sjøgren an på presse og Jens Blume på slynge om at udvinde årets honning på bedste vis. Det blev til 335 kg, efter at vi fik lagt afdryp fra skrælde- og pressevoks til.

Powered by CMSimple