Hørsholm Biavlerforening

1771 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Godt at vide > Bigårds-registrering

Bigårds-registrering

Det er fra 2021 et EU-krav, at man som biavler skal lade sin bigård, stor eller lille, registrere i Centralt Bigårdsregister. For biavleren har det den fordel, at denne får automatisk  besked, hvis der registreres sygdom i nærheden, ligesom det er rigtig nemt at klare syn i forbindelse med køb, salg og flytning.


 


 

Man registerer sig ved at på ind hjemmesiden for Central Bigårds Register: https://cbr.pdir.dk. Der kan komme en meddelelse om sikker side. Vælg Nej og gør herefter følgende:.

1. Log ind, som når man logger ind i sin webbank, dvs. ved at bruge Nem-Ide-proceduren. Derved får registret automatisk opgivet dit navn. 

2. Udfyld de  resterende personoplysninger inkl. mailadresse

3. Zoom ind på placeringen af den bigård, der skal registreres på det kort, der vises til højre for de formelle oplysninger. Kender man GPS-kordinaterne kan man bruge disse. Ellers foregår det helt, som nåar man navigerer  i Google-Earth.

4. Skift evt. til billedvisning, find placeringen og sætter et kryds.

5. Der kommer nu forslag på en adresse. Vælg en af de anførte eller angive selv en adresse på bigården. Den kan være den samme som ens bopæl.

6. Godkend og log ud.

 

Powered by CMSimple