Hørsholm Biavlerforening

204 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Biprodukter > Pia og Stines gløgg > Claus' pizza - en fransk opskrift med gedeost og honning ☺

Claus' pizza - en fransk opskrift med gedeost og honning ☺

 

Først på fransk:

Difficulté : facile – Préparation : 10 min – Cuisson : 10 min

Quantité de pâte = 4 pizzas

600 g de farine
320g d’eau tiède
1 sachet de levure de boulanger
½ cuillère à café de sel
2 cuillères à soupe d’huile d’olive

1. Mettre la farine dans le bol du robot.
2. Ajouter l’huile, le sel, et de l’autre côté du bol la levure.
3. Ajouter l’eau tiède mais pas trop chaude (au dessus de 40°C elle empêcherait la levure de faire monter la pâte) et lancer le pétrissage pour 10 minutes environ.
4. Enlever le crochet du robot couvrir le bol d’un torchon et laisser la pâte monter au moins une heure.

5. Eplucher 3 courgettes une bande sur deux. Les couper en rondelles ni trop fines ni trop épaisses et les cuire à la vapeur.

Quand tout est prêt…

6. Étaler la pâte finement.
7. Couvrir d’une fine couche de crème fraîche à 15% de MG.
8. Répartir dessus les courgettes.
9. Parsemer de fromage de chèvre (j’ai compté 60 g de chèvre frais).
10. Enfourner à four très chaud jusqu’à ce que la pizza soit cuite (cela prend quelques minutes seulement).
11. Déposer un filet de miel, saler, poivrer.
12. Terminer avec des lanières de jambon de pays, en répartissant deux tranches sur la pizza.

og på google dansk

Sværhedsgrad: let – Tilberedning: 10 min. – Madlavning: 10 min

Mængde dej = 4 pizzaer

600 g mel
320 g lunkent vand
1 pakke bagegær
½ tsk salt
2 spsk olivenolie

1. Kom melet i robottens skål.
2. Tilsæt olien, saltet og på den anden side af skålen gæren.
3. Tilsæt lunkent, men ikke for varmt vand (over 40°C ville det forhindre gæren i at hæve dejen) og begynd at ælte i cirka 10 minutter.
4. Fjern rørekrogen, dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve i mindst en time.

5. Skræl 3 zucchini, hver anden strimmel. Skær dem i skiver, der hverken er for tynde eller for tykke og damp dem.

Når alt er klar...

6. Rul dejen tyndt ud.
7. Dæk med et tyndt lag 15 % fed creme fraîche.
8. Fordel courgetterne ovenpå.
9. Drys med gedeost (jeg talte 60 g frisk gedeost).
10. Bag i en meget varm ovn til pizzaen er tilberedt (det tager kun et par minutter).
11. Læg et skvæt honning, salt, peber.
12. Afslut med strimler af land skinke, fordel to skiver over pizzaen.

 

 

Powered by CMSimple