Hørsholm Biavlerforening

414 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Bestyrelsesmøder > 17. januar 2023

17. januar 2023

Referat fra HBF-bestyrelsesmøde

Afholdt hos Ole Michael, Enghave 21C, 2960 Rungsted Kyst

kl.17:00-19:00

Til stede: Ole Michael, Peter Stærmose, Ella Stubben, Mogens Snog, Jens Blume, Charan Nelander, Louise Brønholm, Rose Marie Tillisch og Peter Sjøgren

Afbud: Susse Mohr Markmann

 1. Godkendelse af dagsorden med 7h tilføjet
 2. Godkendelse af referat fra konstituerende møde i november.
 3. Gen-godkendelse af referat fra generalforsamling i oktober. Det er godkendt med Allans rettelser føjet ind.
 4. Valg af referent: Rose. Godkendt
 5. Siden sidst ved formanden:
  1. Opbygning af ny hjemmeside. Forslag tilsendt fra Cecilie Evelyn Meyer. Bestyrelsen udtaler: Fornemt arbejde. Vi vil gerne på passende steder have det gamle logo med. Og meget gerne baggrundsbilleder til for eksempel begynderkurset – i samarbejde med Allan. Forslag om hvor godt det vil være om der kunne ’bladres’ i Biord på hjemmesiden ved at tilføje en ’reader’. Vi skal have FB sat ind med logo i bjælken så det er nemt at navigere mellem de to. Der kommer honning til Cecilie.
  2. Hvidvareprodukter fra Enghave 38 til kommunen. Mogens og Rose gennemså husets hvidevareprodukter og sendte liste om (manglende) miljømærkning til Gitte Søby i kommunen. Ved samme lejlighed samlede de køkkenets poser med pant, afleverede dem i Meny og overførte beløbet til Jagtforeningens mobilepay.
  3. Møde med kommunen og frivillige 4. januar på Trommen vedrørende Hørsholm Kulturdag i september 2023. Vist nok første lørdag i september. De ca. 50 fremmødte fra diverse foreninger gik imod kommunens forslag om at danne en Kulturdagsforening. I stedet er nu nedsat et udvalg med Jerry Ritz (Natur og kulturrådet) og Tina Holkmann Gjerling (Frivilligcentret) som indkaldere. Rose er gået med i udvalget. HBF satser på at være med til kulturdagen i år.
  4. Formandsmøde med de 7 nordsjællandske biavlerforeninger 11. januar. Det blev et godt møde. De syv foreninger har nu lagt planer sammen frem til 2026. HBFs bestyrelse foreslår at vi til næste års formandsmøde har Ole Michael med til at fortælle historien om de nordsjællandske biavlerforeningers oprindelse i Frederiksborg Amts Biavlerforening. Det er vigtigt at få historikken med.
  5. Bidød og Susses dilemma. Vi håber Susse beslutter sig for at bevare sit medlemskab af DBF og HBF. Man behøver ikke have bier for at være med i disse foreninger.
  6. Anatoliy og lokalt medlemskab. Foreningen betaler fremover lokalforeningskontingent foreløbig i fem år.
  7. Biavlskonference 4.-5. marts – hvem deltager? Peter Sjøgren og Jens Blume deltager gerne. Ole Michael og Rose Marie overvejer positivt.
 6. Status:
  1. Økonomi og medlemmer, status ved Mogens: stille og roligt. 186 har betalt. 25 har meldt sig ud. 25 mangler at betale. Heraf er der sandsynligvis 12 der betaler.
  2. Begynderkursus, status ved Ole Michael. 18 tilmeldte nu og to børn. Vi er forud. Lukker for tilmeldinger ved 20. Ole Michael gør dem, der måtte komme fra Vedbæk, opmærksomme på Rudebi.
  3. Skolebigården og ansøgninger til Apiterapihus mm, status ved Peter Sjøgren. Vi er ikke kommet så langt. Louise, Peter og Charan går i gang nu.
  4. Dronningeavlen (mail fra Dan, se nedenfor). TAK til det ansvarlige dronningeteam. Brug pengene! Budget godkendt. Til medlemmer vil vi gerne sælge dronningerne nogenlunde billigt i forhold til udsalgspris. 200 kroner pr styk er derfor godkendt. Det skal dog bemærkes, at HBF ikke vil konkurrere med dronningeavlerne, og hvis det kommer på tale at sælge dronninger til ikke medlemmer, skal prisen være den samme som de etablerede dronningeavlere tager for deres dronninger.
  5. Peter Sjøgren har hentet presse mv. hos politiet i Helsingør. Det bliver bragt tilbage til Enghave 38 på lager.

 

 1. What’s coming up?
  1. Sticks-workshop 19. februar (Enghave 38) (Allan sender ud?).
  2. Udvintringsmøde februar på Gribskolen (Allan sender ud?).
  3. Hvem gør hvad til vintermøderne:
   • januar (Sophielund): Louise køber brød, mælk og smør. Rose tjekker kaffe og te og tager det og krus og servietter med. Mogens, Ella, Louise, Ole Michael og Rose kommer 18:30.
   • februar (Enghave 38): Mad med honning. Kenneth leverer dyrekøller og evt. dyreryg ved mange tilmeldinger. Rose sætter varmeblæsere op søndag, så rummet varmes op, men kan ikke selv deltage (ankommer tidligst 20:00 til Rungsted kyst station). Centrum er Kenneths og Olivers honningmarinerede dyrekøller (Hvem marinerer dem? Hvem steger dem?) Bestyrelsen sørger for at der er dækket bredt ind med mad fra alle hylder, men stadig sådan, at det er VELKOMMENT om andre medlemmer også tager deres bedste honningretter med. Charan: Brød. Peter Sjøgren: Kage med honning: Jens: honningmarinerede kartofler. Ella: brænde og honningkage. Mogens: Flutes. Louise: Salat. Peter Stærmose: Overvejer. Ole Michael: Salat, brænde og kuglegrill. Alle tager fortællinger om honning og mad med. Peter Plys. Foreningens mjød. Og måske KUTJA? Rose spørger Svitlana, Dmitri og Anatoliy. Vi sponserer ukrainske delikatesser med honning. Rose sørger for basistilmelding inden 24. februar, samt drikkevarer, tallerkner, bestik, duge, glas mv. og delvis bordopdækning (gerne sammen med andre). Rose køber et par ekstra poser brænde på tanken. Opfordring til ALLE HBFs medlemmer: Tag enten brænde, mad eller en fortælling med (eller det hele J).
   • marts (Sophielund). Peter Stærmose og Mogens kan ikke deltage. Charan sørger for mælk, skiveskåret brød, smør (Hvis ikke Kirsten bager brød). Rose tjekker kaffe og te og tager det og krus og servietter med. Vi mødes igen 18:30. Rose får nøglen af Mogens.
  4. Deadline for næste BiOrd er marts.
  5. Arrangement på Hovedgaden den 20. maj på Biernes dag. Den er vi med på, hvis vi får lov. Ansøgning er sendt ind til Hovedgadens handelsforening. De har møde her i januar.
  6. Dato for sommerudflugt bliver 10. juni 2023. Hvor skal vi hen? Vi skal til Roskilde! Sneglefarm. Snorremarke mjødfabrik. Besøge Roskilde biavlerforenings nye klubhus. Friis-Holm Chokolade. Herslev Bryggeri.
  7. Honningjordbærdag bliver lørdag 17. juni (DBF har annonceret lørdag 24. juni, så skal vi flytte til da?)
  8. Bemærk: Datoer for honninghøsten på Hørsholm Skole i august: -6. august (Jens og Ella) – begynderkurset i august må lægges tidligere. Det ligger nu 8. august. Så bierne tages fra honningen 1. august i stedet?
  9. Sommermiddag: Peter Sjøgren siger, Allan har datoen. Allan fortæller den ikke er fastlagt endnu J
  10. Ideer til indbyrdes medlemskontakt under de ny GDPR-regler: Måske det er en idé at udbygge FB til medlemmerne – i forbindelse med ombygningen af hjemmesiden.
  11. Bemærk: Samarbejde med Kulturforeningen Billeshave om naturprojekt åben have lørdag den august? (At røre ved naturen. Kram et træ). Ja tak til samarbejde. Titel på dagen: Naturens stemmer
 2. Næste møde 7. marts 17-19 hos Rose, Rungsted Strandvej 47B

 

 

 

 

Powered by CMSimple