Hørsholm Biavlerforening

97 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger

Adresse: Hørsholm og Omegns Biavlerforening Enghave 21C, 2960 Rungsted Kyst.

Bank: Nordea - Hørsholm midtpunkt - reg. nr. 1329 konto 0290051747

CVR nr.: 35978038

Mobil Pay:15085

 

 

 

 

Om foreningen

Foreningen blev stiftet i 1951, men var frem til 1995 en del af Frederiksborg Amts Samvirkende Biavlerforeninger. Foreningens gamle protokol afslører, at det var misvækst i de lokale biavleres bifamilier, der i 1951 gav stødet til, at foreningen valgte at stå på egne ben for ad den vej at opruste og dygtiggøre medlemmerne.

Foreningens samlingssted er skolebigården, som ligger i Rungsted Hegn. Her har foreningen bistader, matrielgård samt borde og bænke, det sidste under tag. I skolebigården afholdes der hvert år begynderkursus i biavl, ligesom der midt på sommeren afholdes kursus i dronningeavl. Hver onsdag aften er der sommeren igennem åbent i skolebigården. Her udveklser medlemmerne ideer erfaringer, samtidig med at man følger udviklingen i skolebigårdens ti bistader. Skolebigården åbner den første onsdag i maj, og holder åbent alle onsdage frem til udgangen af august.

Hørsholm og Omegns Biavlerforening har en bestyrelse på 7 medlemmer, hvoraf de to er suppleanter. I henhold til foreningens vedtægter bliver der afholdt generalforsamling hvert år i oktober.

Om vinteren bliver der i afholdt 2-3 vintermøder, hvor foredragsholdere udefra eller fra foreningens egen kreds tager aktuelle emner op, hvortil kommer den store Honningsmagningsaften, hvor der dystes om årets bedste honning. Dette arrengement afholdes den sidste onsdag i november.

Fast om sommeren er Jordbær- honningdag lørdag efter Skt. Hans  På Jordbær-honning-dagen smages der på årets første jordbær og årets første honning. På honningsmagningsaftenen dystes der om årets bedste honning.

 

 

Powered by CMSimple