Hørsholm og Omegns Biavlerforening

2205 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Opskrifter med honning

Opskrifter med honning

Ella og Meretes honningkage

Denne honningtærte med nødder og tranebær er fantastisk god. Meretet og Ella har bragt den til foreningen. Bestyrelsen prøvesmagte Jens Blumes fortolkning af den på bestyrelsesmødet den 21. marts 2013. Ros fra alle. Opskrift følger nedenfor.

Dej: 270 g hvedemel, 85 g sukker, 0,5 tsk. Bagepulver, 125 g smør, 1 æg, 1spk. Vand,          

Fyld: 200 g sukker; 125 g smør. 100 g honning, 0,5 dl piskefløde, 130g sukat  (Vi bruger tranebær), 250 g mandelflager.

Sæt ovnen på 200 grader. Bland mel, bagepulver og sukker. Smørret smuldres i og dejen samles hurtigt med æg og lidt vand. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskab i en halv time.

Beklæd bradepanden med bagepapir. Rul dejen ud og forbag bunden i ca.10 min.

Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde og smelt det over svag varme. Tag gryden af og rør hakket sukat (tranebær) og mandler i.

Bred fyldet over bunden og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen. Det tager ca. 30 min.

 

Minas brød.     

 

Svitlanas honning lagkage.

 

Biavler Jacobsens opskrift på Mjød.

 

Majas brød med honning:

1 l vand
15 g gær
3 tsk salt
2 spsk honning
½ dl rapsolie 
Mel, en blanding af Goldbloome hvedemel (hjemmekværnet), øko-hvedemel, 
2 dl boghvedemel, 
2 dl hirseflager
1 dl Valnødder, let hakket
1 dl Tranebær, let hakket
Dejen skal være lind og røres i 15 min på røremaskine. Hæver køligt til næste dag. 
Form og brød pensles med smør.
Bages ved høj varme 250 grader i en forvarmet bageform i 20 min til brødet er sprødt og gyldent. 
Powered by CMSimple