Hørsholm Biavlerforening

6668 besøg på siden
fra 12. januar 2009

Hjem > Hørsholm Biavlerforening

Hørsholm Biavlerforening

 

Hørsholm Biavlerforening er én af de lokale biavlerforeninger i Nordsjælland. Foreningen er tilsluttet Danmarks Biavlerforening (www.biavl.dk).

Foreningen har en skolebigård i Rungsted Hegn. Her mødes de lokale biavlere for at udveksle erfaring og lære nyt. Og her kommer interesserede for at gå på kursus og lære at holde bier. Men det er også tilladt for ikke-medlemmer at kigge forbi og se, hvordan det ser ud når 50.000 vingede insekter arbejder sammen om at få årets honnighøst bragt i hus. Der er åbent hver onsdag aften mellem kl 19 og 21 fra først i maj og hele sommeren igennem.

Hjemmesiden her fortæller om foreningen, samtidig med at den holder sine medlemmer orienteret om møder, kurser og andre aktiviteter.

Fire gange om året udsender foreningen nyhedsbrevet Bi-Ord med seneste nyheder. De sidste to årgange af Bi-Ord kan downloades fra hjemmesiden.

Enkelte afnit under medlemsservice er reserveret medlemmer og kræver login. Medlemmer kan anmode om Brugernavn og Kodeord ved at sende en mail til: info@horsholmbiavl.dk.

Hørsholm Biavlerforenings medlemmer kommer fra Fredensborg og Humlebæk i nord, Allerød og Karlebo i vest, Rungsted og Hørsholm i øst og Vedbæk, Birkerød og Farum i Syd, kort sagt drejer det sig om området indrammet af Øresundskysten, Esrum sø, Sjælsø og Furesø. Foreningen har tæt på 200 medlemmer, og har siden 2000 haft et stigende medlemstal. Medlemmerne i foreningen er overvejende småbiavlere med 1-5 bistader i baghaven. Begge køn og alle aldersgrupper er repræsenteret i foreningen. Og så har mange par valgt biavlen som en fælleshobby. 

Hørsholm og Omengs Biavlerforening er en ud af syv biavlerforeninger i Nordsjælland. De seks øvrige biavlerforeninger er Kronborg Vester Birks Biavlerforening mod nordvest, Kronborg Østre Birk Biavlerforening mod nord, Frederiksborg Biavlerforening mod vest og Rudersdal Biavlerforening og Nordsjællandske Bivenner mod Syd.

I 2018 stødte Halsnæs Biavlerforening med adresse i Hundested - til kredsen af nordsjællandske biavlerforeninger. Formand: Bent C.C. Hansen, tlf: 51780411, bent@me.com/ kjers@webspeed.dk/ 40400401.

Undermenu

Powered by CMSimple